/ live.varna.bg
Младежкият дом във Варна вече е с обновена визия – нова фасада, ремонтирани фоайета и осигурена достъпна среда.

„Реновирането бе извършено след проведен конкурс, съвместно с местната структура на Камарата на архитектите в България. Участваха повече от 10 предложения, реализирахме проекта, който спечели най-голямо одобрение. Радвам се, че в центъра на града младите хора вече имат обновено място за различни видове дейности", каза кметът Иван Портних, който направи оглед на сградата.

Освен новата фасада, вече е осигурен достъп за хора в неравностойно положение до всички етажи на сградата. Социализирано е и покривното пространство.

Ремонтът на Младежкия дом включва: изграждане на вертикален комуникационен възел -асансьор; монтиране на външно стълбище, отвеждащо до покривното пространство, на окачена фасада,  светещи букви, на цветни триплексови  стъкла. На покрива е поставена дървена настилка и стъклени цветни парапети на откритото пространство. Изградено е и санитарно помещение за хора с увреждания на първия етаж.

Ремонтните дейности включиха и цялостна реконструкция на входа и общо освежаване на фоайетата – първи, втори етаж и стълбище.