/ Фондация „Гея”
Еко скаути от Варна канят доброволци да се включат в акция по зацветяване на междублоково пространство във варненския квартал „Възраждане”. В съботния следобед там ще има и демонстрация за лекуване на заболели дървета с помощта на еколози, ботаници и арбористи (специалисти, обучени в поддръжката и грижата за дървета като отделни организми в градска среда). 

Зад проекта “Еко скаути - защитници на растенията” стои фондация „Гея”, която работи активно за общата градска среда и цели да спомогнем за това гражданите все повече да ценят градската растителност. Затова и търсят възможности за подобряване на здравата зелена система, разкри пред Дарик ръководителят на проекта Николай Танчев.

Еко скаути от Варна канят доброволци да се включат в акция по зацветяване на междублоково пространство
Фондация „Гея”

Проектът „Еко скаути – защитници на растенията” с финансовата подкрепа на Община Варна цели да създаде добри нагласи и ценни впечатления сред младежите и гражданите и да събуди продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на междублоковите пространства и зелената система на Варна. 

Еко скаути от Варна канят доброволци да се включат в акция по зацветяване на междублоково пространство
Фондация „Гея”

Това не е първата подобна инициатива на варненските еко скаути. През юни подобна акция по почистване и зацветяване имаше във „Владиславово”, а в началото на юли в морската градина се проведе демонстрация на възможностите за подпомагане на болни дървета. 

В инициативите за почистване и зацветяване еко скаутите разчитат и на помощта на доброволци. На ентусиастите тази събота във „Възраждане” ще бъдат осигурени ръкавици, чували и лопати,  като ще могат да се сдобият със скаутски кърпи, значки, шапки и сертификати за участие.

Следващите варненски квартали, където предстои почистване и зацветяване на междублокови пространства, са „Левски” и „Младост”.

Проектът на фондация „Гея”, финансиран от Община Варна, приключва в края на септември. От организацията имат желание да продължат със свои усилия ангажиране на повече хора в поддръжката на растителността в града.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК