Закъсненията в общината били заради технически проблем
Закъсненията в общината били заради технически проблем / Дарик Варна, архив

Слабости в системата за чекиране и издаването на пропуски е основната причина за големия брой регистрирани закъснения на общински служители. Това разкри пред Дарик главният секретар на община Варна Кристиян Богоев. Съществуващият технически проблем ще бъде отстранен до края на месеца, увери Богоев.

В началото на октомври, в два последователни дни, по над 50 общински сужители бяха засечени, че в 8,30 часа не са в сградата на бул. „Осми приморски полк" 43. Закъснелите общинари трябваше да дават писмени обяснения, а от общината се заканиха да санкционират безпричинните закъснения.

Засега няма наказани за неспазване на работното време, но и проверките не са приключили, отбеляза Богоев. Той припомни, че голяма част от работещите около 500 души в общината имат изнесени работни места, извън общинския билдинг.
Спазването на работното време се следи ежедневно, като това е рутинно задължение на администрацията, посочи още Кристиян Богоев, който лично следи за спазване на работното време. Според главния секретар на общината проверките дават ефект и в момента на ден се регистрират по 5-6 закъснения.

От 23 септември администрацията на бул. „Осми приморски полк" 43 работи с ново работно време. Със заповед на кмета Иван Портних подчинените му започват работа с половин час по-рано - в 8.30, и трябва да напускат работните си места в 17.30 часа. За администрацията има едночасова обедна почивка - от 12.30 до 13.30 часа. Информационният център за административни услуги пък е с работно време от 8.00 до 18.00 часа.

Когато в служебните помещения на дирекция „Информационно и административно обслужване", дирекция „Местни данъци", както и в Информационен център за административни услуги в края на обявеното работно време има потребители, работата на звената продължава до приключване на тяхното обслужване, но не по-късно от 2 часа от края на регламентираното работно време.