Задържаният в Германия варненец е наркобос
Задържаният в Германия варненец е наркобос / netinfo
Задържаният в Германия за кражба от банкомати българин Димитър Роев е бил сред хората, които са се занимавали с разпределение на наркотиците във Варна преди години.

Роев заедно с партньора си Пламен Павлов – Ламата са работили за Иво Иванов – Гела, един от най-приближените хора на застреляния преди година и половина в курорта Слънчев бряг президент на ВАИ Холдинг Георги Илиев.

Очаква се Димитър Роев да бъде екстрадиран в България, след като приключи разследването на берлинската полиция около престъплението, в което е обвинен варненецът. Най-вероятно връщането на българина у нас ще стане по силата на подписаната спогодба за екстрадиция между България и Германия.

Полицията в България издирва 37-годишния мъж от близо пет години, научи Дарик радио. Димитър Роев е издирван у нас за подготовката и участието в общо три бомбени атентата на територията на Варна в периода 2001 – 2003 година.

Той е бил задържан от полицията, след като е хвърлил бомба в къщата, в която живее известният в морския град подземен бос Радослав Калчев – Черния Роди.

Източници на Дарик разказаха още, че заедно с партньора си Пламен Павлов – Ламата Роев е работил за Иво Иванов – Гела, един от босовете на бившата групировка ВИС.

Говори се, че 37-годишният варненец е бил в близки отношения и със застреляния преди години в морския град наркодилър Михаил Манолов – Чешкия. След като е освободен от съда с мярка „парична гаранция”, Димитър Роев напуска България с фалшива самоличност.