белезници арест
белезници арест / / iStock/Getty Images

Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура във Варна и със свое определение е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Николай Ц. Мъжът е бил издирван от ОД на МВР, след като се укрил веднага след извършването на грабеж със съучастника си Петър Н.

След като е бил установен и задържан от полицията, Николай Ц. е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура във Варна за грабеж, извършен в съучастие с 39-годишния Петър Н. Внесено е било искане за определяне на мярката му за неотклонение, като прокуратурата е поискала съдът да му вземе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Грабежът е бил извършен от двамата обвиняеми на 21 март около 8 часа. Петър и Николай отишли в дома на пострадалия. Николай се познавал с пострадалия и помежду им имало спор за телефон. След като влезли в дома, двамата със сила отнели телевизор и мобилен телефон. Установяването на самоличността на двамата автори на грабежа е станало благодарение на професионалните действия на служителите от оперативните служби на ОД на МВР във Варна.

За Петър грабежът е извършен в изпитателния срок на предходно осъждане. Николай е с две дела, които са внесени в съда срещу него. Има и няколко висящи производства. И двамата извършители са наркозависими.

Определението на Варненския районен съд, с което е задържан под стража Николай Ц., подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.