Задържаха в ареста наркодилър на хероин
Задържаха в ареста наркодилър на хероин / Sofia Photo Agency, архив

Варненският окръжен съд постанови „Задържане под стража” за наркоразпространителя Радостин Радев. Той е обвиняем за разпространение на 9,6 грама хероин.

37-годишният мъж бе задържан на 17 ноември тази година на паркинга пред блок 405 във варненския квартал „Владиславово”. Радев изпратил посредник да занесе дрогата на наркозависим, който трябвало след това да му предаде парите за доставения хероин. Краткото забавяне на „доставчика” довело пред блока и наркоразпространителя Радев, който се притеснил какво се случва с доставката на хероина. Там той е задържан от полицията и срещу него е образувано досъдебно производство. При претърсването в дома му са открити две везни, по едната от които има следи от хероин според експертната справка, изготвена в хода на разследването.

На 18 ноември Радев е задържан за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура и е внесено искането за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража”. 37-годишният наркоразпространител е осъждан четири пъти, като последната му присъда от 2012 год. е за държане на високорискови наркотични вещества.