За среден пръст към полицаи – 7 дена на топло
За среден пръст към полицаи – 7 дена на топло / netinfo
За неприличен жест към полицаи Варненскят районен съд наложи 7 денонощия арест на 22 годишният Данаил Лазаров. Тази сутрин около 10.20 часа той шофирал автомобила си „Нисан” и не спрял на полицаи, които били извикани за съдействие от служителите на район “Приморски” при премахване на незаконен обект на ул.”Д-р Железкова” №16. Вместо да спре, Данаил Лазаров ускорил скороста и продължил да се движи. На бул.”Левски” бил настигнат от органите на реда, но отново не спрял при подадените светлинни и звукови сигнали, обърнал посоката на движение, преминал през тревни площи, като близо до спирка “Явор” през шибидаха на колата си показал среден пръст на полицаите. Младежът бил принуден да спре на червен светофар на кръстовището на бул.”8-ми приморски полк” и ул.“Д-р Железкова”, където е заловен и от полицията.

В съдебна зала Данаил Лазаров не проявил критичност към поведението си и не се признал за виновен, съобщават от пресцентъра на съдебната институция. Присъствали в съда разказаха пред Дарик, че Данаил се оправдал със силната въздушна струя, която изкривила случайно ръката му по този начин. По указа за борба с дребното хулиганство Варненският районен съд му наложил наказание “задържане в поделенията на МВР” за срок от 7 денонощия. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдебният състав, разгледал случая на Лазаров, е същият, който прибра на топло Евгени Минчев за хулиганство на крайбрежната алея във Варна. През лятото на 2004 година Минчев прекара 15 денонощия в ареста на І РПУ. Присъдата на светския хроникьор бе наложена за дребно хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.