/ Община Варна
"Учете си децата да обичат театъра, защото е мост между поколенията, той е училище и култура. Борете се да бъдем културна нация", каза актрисата
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен знак с лента на актрисата Грациела Бъчварова за принос към българското театрално изкуство и по повод 90-годишния ѝ юбилей.

Това стана снощи след премиерата на спектакъла “Под игото” в препълнената зала на Драматичния театър “Стоян Бъчваров”, с който бе дадено начало на 103-я театрален сезон, съобщиха от Общината.

Лили Иванова и Цветана Манева стават почетни граждани на Варна

"Днес е специален ден за театъра във Варна. Силните емоции от спектакъла ни припомниха истинския смисъл на патриотизма, имаме и още един чудесен повод за гордост - 90-годишният юбилей на една достойна българска актриса - обичаната и талантлива Грациела Бъчварова. Благодаря от сърце за цялата всеотдайност през годините към театралното изкуство във Варна и България", каза кметът. Награди и поздравления поднесоха директорът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова и съветникът на министъра на културата Илко Ганев.

В емоционалното си слово пред публиката Грациела Бъчварова сподели: "Животът е прекрасен и аз имам прекрасни приятели и семейство! Радвайте се на театъра, обичайте театъра, учете си децата да обичат театъра, защото е мост между поколенията, той е училище и култура. Борете се да бъдем културна нация".