Wizz air подарява два билета до Лондон на слушатели на Дарик
Wizz air подарява два билета до Лондон на слушатели на Дарик / снимки: Летище Варна

Самолетни билети за Лондон ще подари на двама слушатели на Дарик радио Варна авиокомпания Wizz air. Специалната радиоигра започва на 3 юни, точно в 9.00ч., на 99,3 MHz за Варна и региона и 106,8 MHz за Северното Черноморие. Билетите са двупосочни, а датата на полета ще изберат печелившите. Поводът за щедрия подарък от авиокомпанията е 1 500-я полет по редовната линия Варна - Лондон.

231 000 пасажери са пътували между Варна и Лондон с Wizz air през последните шест години. На летището в морския град днес тържествено беше посрещнат юбилейният полет по редовната линия. Годишно тя се използва от 55 000 души, като ръстът спрямо 2009 г. е над 4 пъти. Тогава полетите бяха само два седмично, но заради големият интерес бяха увеличени  и вече може да се лети всеки ден от седмицата. Най-ниската средна цена за еднопосочен билет е 120 лева, но понякога за същата сума може да пътува и в двете посоки.

Wizz air подарява два билета до Лондон на слушатели на Дарик
netinfo

Авиокомпания обмисля откриването и на други линии от Варна,  но все още не е взето окончателно решение за маршрутите. Подобни разговори се водят и с други български летища, заяви говорителят на компанията Даниел де Карвало. По думите му полетите между Варна и София са били прекратени преди няколко години заради малкия брой пътници в 180-местните еърбъси.

След катастрофата, причинена от  Андреас Лубиц, правилата за сигурност в Wizz air са били преразгледани. В кабините пилотите вече не могат да остават сами по време на полетите.

За да спечелите полет Варна - Лондон - Варна, слушайте Дарик утре, 3 юни. Условията за участие - в ефир.