Взривяват комините на “Белопал”, отцепват района в неделя
Взривяват комините на “Белопал”, отцепват района в неделя / netinfo
Tри от комините на бившия завод “Белопал” в Белослав ще бъдат разрушени чрез специални взривявания в неделя. Трите взривявания ще се в 10, 16 и 16,45 часа.

Във връзка с осигуряване на безопасността, движението на хора и автомобили в границите на опасната зона в северната част на града (северно от плавателния канал), в часовете от 15,45 до 17,00 часа ще бъде временно ограничено.

Границите на опасната зона ще бъдат маркирани с предупредителна лента и ще бъдат охранявани от полиция. Ще бъдат използвани и звукови сигнали.

Живeeщите в двата блока, намиращи се в непосредствена близост до завода да отворят прозорците си в указаните часове, с цел предпазване от евентуални повреди по остъкляването, съветват от фирмата-собственик.

В случай на силни ветрове и бури, взривните работи ще бъдат отложени.

На мястото на бившата стъкларска фабрика ще бъде изградена най-модерната индустриална зона у нас. Инвеститор е мажоритарният собственик на футболния клуб "Левски" адвокат Тодор Батков. Очаква се той да инвестира над 60 милиона евро в строежа на бъдещата зона, разкри в края на миналата година кметът на община Белослав Емил Дичев.