Във „Владиславово” слагат знаци Забранено за каруци
Във „Владиславово” слагат знаци Забранено за каруци / снимка: Дарик Варна, архив

Във варненския квартал „Владиславово" да бъдат поставени знаци, които забраняват движението на коне с каруци. Това предлага кметът на района Неделчо Михайлов.

Знаците могат ще бъдат поставени на 17 точно определени места. По този начин придвижването на превозни средства с животинска тяга ще бъде инкриминирано и нарушителите ще бъдат санкционирани от служителите на КАТ. В тази връзка се предвижда и въвеждането на „паяк", който ще репатрира незаконните каруци, се посочва в предложението, което ще бъде внесено за разглеждане на утрешното заседание на Комисията по безопасност на движението в Община Варна.

До момента са съставени 4 акта и са установени 16 собственици на коне и каруци във варненския квартал „Владиславово", съобщи Михайлов. Той допълни, че през тази седмица съставянето на актове на нарушителите ще продължи.

Отглеждането на коне и други селскостопански животни в рамките на града е забранено от общинската Наредба за обществения ред. Такова ограничение има и от Закона за безопасност на храните, припомнят от районната администрация.

През миналата година има съставени 17 акта на собственици и предписания за извеждане на животните извън територията на общината. Впоследствие обаче актовете са отменени от Община Варна.