Във Варна булките не казват Не
Във Варна булките не казват Не / Sofia Photo Agency, архив
Във Варна булките не казват "Не"
63996
Във Варна булките не казват "Не"
  • Във Варна булките не казват "Не"

Сред младоженците във Варна има нов хит - по време на брачната церемония венчалните халки се носят от децата на двойката. Има случаи, в които се бракосъчетават двойки с 3 и 4 деца, разкри пред Дарик Весела Великова, шеф на отдел "Радостна дейност" в обредния дом на Варна.

Белите булчински рокли са отживелица. Варненки все по-често се омъжват в бледо лилаво, розово, шампанско, срещат се дори червени и черни рокли. В работещите в Ритуална зала са виждали какво ли не - от сватба в стил Мики Маус до младоженци с каляска, с кученца и пера по тоалетите.

Във Варна булките не казват "Не". Напоследък пък младоженците са по-лабилни и емоционални от нежните си половинки. Това показва дългогодишната практика на най-опитния варненски обредник (длъжностното лице, което води сватбения ритуал).

Mнозина смятат, че работата на обредника се състои в това да размахва венци над главите на младоженците, изричайки гръмки слова с онази специфична интонация. Всъщност човекът, който обявява гражданския брак за сключен, трябва да полага специални грижи за гласа си и да запазва самообладание в най-важния за влюбените двойки момент.

Защо сватбеният ритуал се води само от жени и кои са тънкостите на професията обредник? Чуйте повече по темата в звуковия файл.