ВСУ организира безплатни подготвителни курсове за поправителната сесия на матурите
ВСУ организира безплатни подготвителни курсове за поправителната сесия на матурите / ВСУ „Черноризец Храбър”

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” организира безплатни подготвителни курсове в помощ на явяващите се на държавни зрелостни изпити по Български език и литература и География и икономика през месец август 2015 г.

Курсовете се провеждат от утвърдени учители от варненските гимназии, чийто ученици са постигнали едни от най-високите резултати на държавните зрелостни изпити по съответния предмет през майската сесия на 2015 г. в област Варна.

Курсовете са предназначени за абитуриенти, подали документи за предварително кандидатстване в университета, и депозирали заявление за участие в посочените курсове.

Участието в подготвителните курсове е важна предпоставка за успешното представяне на държавните зрелостни изпити и приема във ВСУ „Черноризец Храбър“.

Оценките от държавния зрелостен изпит се приемат за успешно положен кандидатстудентски изпит за повечето от специалностите във Варненския свободен университет.

Курсовете ще се проведат в периода 6-21 август 2015 г.  в сградата на VIII СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин“, на адрес: гр. Варна, ул. „Проф. Н. Державин” №12

Курсовете по Български език и литература се провеждат от 9:00 до 12:30 ч. , а тези по География и икономика от 13:00 до 16:30 ч.

Изискванията за участие и формата за записване ще откриете на сайта за кандидатстудентски прием на Варненския свободен университет: http://ksp.vfu.bg/maturi/