Всеки осми ЛИДЕР във Варненско – ром
Всеки осми ЛИДЕР във Варненско – ром / netinfo
Над 100 от всичките около 800 членове на партия ЛИДЕР във Варненска област са от ромски произход. Това разкри общинският лидер на партията Красимир Симов по повод една година от създаването й.

90 на сто от членовете на младата партия в областта са висшисти или студенти. 62 % са на възраст под 30 години, а 44 % са жени. Има представители на всички етноси, които живеят в страната.

В редиците на ЛИДЕР във Варна има 360 души. 70 на сто от тях са бизнесмени, а една четвърт - студенти, посочи общинският партиен лидер. Сред новопостъпилите има бивши членове на други партии, като най-многобройни са тези от ГЕРБ - около 10. Сред тях са адвокат и участник в последните местни избори.

Единственият начин “Либерална инициатива за демократично европейско развитие” да влезе в парламента е на предстоящите догодина избори да се яви в коалиция, коментира Красимир Симов. Вече са водени преговори в това отношение, като на 2 ноември предстои подписване на коалиционно споразумение с ВМРО и Земеделския народен съюз/ЗНС/. “ЛИДЕР има амбицията не само да влезе в парламента, а и във властта”, заяви варненският лидер.

На местно ниво хората на енергийния бос Христо Ковачки не планират обща предизборна стратегия с друга партия. “В общинския съвет си сътрудничим с всички. Във Варна има много партии, хората обаче са едни и същи”, заяви още Симов, който е и единственият представител на партията в местния парламент.

Дейността на варненската структура на ЛИДЕР се финансира със средства, които част от по-елитните членове и симпатизанти отделят. ЛИДЕР-ите вече са спонсорирали и редица обществени мероприятия в града, въпреки че на местно ниво партията е все още в процес на структуриране.