Връчват дипломите на кадетите от Морското училище
Връчват дипломите на кадетите от Морското училище / DarikNews, архив

Тържествен ритуал по изпращането на кадетите от випуск 2012 на Професионалния старшински колеж ще започне в 10:00 часа във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. На церемонията успешно завършителите ще бъдат повишени в първо старшинско звание и ще получат свидетелствата си за професионална квалификация.

През тази учебна година в колежа бяха приети 34-ма военнослужещи от поделенията на ВМС за обучение по специалността „Експлоатация и ремонт на корабна техника”. Те изучаваха както военни дисциплини - „Строева подготовка”, „Основи на корабната служба”, „Военнолидерска подготовка”, „Огнева подготовка”, така и „Теория, устройство и осигуряване мореходността на кораба”, „Морско дело”, „Информатика”, „Английски език” и др., съобщиха от учебното заведение.

Курсът на обучение приключи с успешното полагане на държавните изпити. На завършилите е издадено свидетелство за професионална квалификация и ще се присвои първо старшинско звание. След това те ще бъдат назначени на старшински длъжности във военните формирования на ВМС.