ВОП се споразумя с наркотрафикант
ВОП се споразумя с наркотрафикант / netinfo
Варненският окръжен съд одобри споразумението между 27-годишния Марин Георгиев Петров и Варненската окръжна прокуратура и му наложи наказание “лишаване от свобода” за срок от три години, с пет години изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на съда.

На 18 април тази година, служители на сектор Борба с Организираната Престъпност при ОДП – Варна, задържат Марин Петров при специализирана полицейска акция по линия на продиводействие на разпространение на наркотични вещества във Варна.

Петров е хванат от спецполицаите в цнтралната част на града в момент, в който е изхвърлял пакет увит в черна торбичка.При извършения експертен оглед, на мястото, е бил намерен въпросния пакет.

От изготвената физикохимична експертиза става ясно, че той съдържа хероин с тегло над 400 грама. Спецовете обискирали и дома на обвиняемия, като от негово яке, иззели електронна везна. Според оценителната експертиза цената на открития хероин възлиза на над 20 хил. лева.

В хода на разследването Петров е отричал вината си, но пред съда той е признал, че е пряко свързан с намерения наркотик.