Водни инциденти по плажовете застрашиха живота на деца и възрастни
Водни инциденти по плажовете застрашиха живота на деца и възрастни / netinfo

59-годишен мъж е колабирал, след като е излязъл от морето днес. След медицинската намеса се оказло, че е получил инсулт и е откаран в УМБАЛ „Св. Марина”, съобщават от ДКЦ „Св. Клементина”, откъдето осигуряват медицинско обслужване по варненските плажове. 60-годишна жена също е колабирала в курорта „Св. Св. Константин и Елена” от високо кръвно. Оказана й е спешна медицинска помощ на място без да се хоспитализира в болница.

Два инцидента с две деца е имало миналия петък. 4-годишно момче влязло в морето с майка си, но ги съборила вълна. Жената изпуснала детето. То било извадено своевременно от спасителите и му е оказана първа медицинска помощ без да се налага хоспитализация в болница. На същото място 14-годишно момче влязло да се къпе отново на червен флаг, морето го дръпнало навътре, но било спасено и стабилизирано от плажните медици.

Ден по-рано по варненските плажове са станали няколко тежки инцидента при червен флаг. 44-годишна българка попаднала в дънна яма и започнала да се дави. Бързо е извадена от морето, приложени са различни медицински манипулации и е стабилизирана на място, след което е изпратена в дома си.

В дънна яма са попаднали 4 момчета на възраст между 10 и 13 години, които са били сами на плажа. Оказана им е първа медицинска помощ на място и са изпратени по домовете. В дънна яма попаднал и 46-годишен мъж, който бил изваден от двама спасители. На плажа в кв. „Аспарухово” се е давела 38-годишна жена. Извадена е от морето и е приложена пълна реанимация, като след стабилизирането е откарана в УМБАЛ „Света Марина”.