Водата от чешмите в центъра и Аспарухово съмнителна до утре
Водата от чешмите в центъра и Аспарухово съмнителна до утре / netinfo
Най-рано утре ще стане ясно дали водата в засегнатите от последната голяма ВиК авария е годна за пиене. Това съобщи за Дарик шефът на РИОКОЗ д-р Емил Ангелов. Днес е била взета една проба, утре предстои да бъде взета още една. След излизане на резултатите от тях ще стане ясно дали водата е годна за пиене, уточни д-р Ангелов.

Заради спукване на корозирала стоманена тръба 40 000 варненци останаха "на сухо" от понеделник вечерта до снощи, припомня Дарик. Без вода бяха около мястото на аварията на бул.”Сливница/до спирка “Илия Димитров”/, около лятно кино “Тракия”, в центъра под бул.”Мария Луиза”. Вода нямаше и в кварталите „Аспарухово”, „Христо Ботев” и в островната част под Аспаруховия мост.

След остраняване на аварията, РИОКОЗ издаде поредписание до ВиК за незабавна промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа и извършване на съответния лабораторен контрол по отношение качествата на водата.

Шефът на здравната инспекция посъветва варненци да преваряват водата от чешмата и засега да не я пият или използват за готвене.