Вкараха в ареста убиеца от “Младост”
Вкараха в ареста убиеца от “Младост” / netinfo
60-годишният Слави Славов, който е обвинен за зверското убийство на 76-годишната жена от варненския квартал „Младост”, от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", реши Варненският окръжен съд.

В понеделник варненската полиция разкри за часове извършителя на убийството, а тялото на жертвата Стефка Кайтова бе открито на терасата в жилището, обитавано от семейството на сина й и от самия Славов. Тялото на жената било премазано от удари с голям камък, а освен това Стефка била и душена с ръце.

Съдът се запозна с медицинските документи на обвиняемия, от които е видно, че преди няколко години той е претърпял мозъчно-съдова болест, а в настоящия момент има прояви на остра реакция на стрес. Заключенията на специалистите обаче са, че няма пречки Славов да стои в ареста. Има събрани гласни доказателства, които свидетелстват, че гостуващият в семейството на сестра си мъж е имал и други прояви на насилие.

Ако бъде обжалвано определението на Окръжния съд ще се гледа от Апелативната инстанция на 11 март от 11,00 часа, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.