Вече санкционират и нарушители пешеходци
Вече санкционират и нарушители пешеходци / netinfo

Общинска полиция е започнала акция за неправилно пресичащи пешеходци. Само за един ден са санкционирани 14 души, заяви в предаването „Зала Пленарна” зам.-кметът по сигурността в морския град Тодор Иванов. Друг приоритет на служителите е контролът на автомобилите в Морската градина и паркирането по алеите. Два патрула отговарят за реда в парка. В момента общинските полицаи са 43-ма.

Двата „паяка”, които вдигат неправилно паркиралите коли, са недостатъчни за Варна, смята Иванов. Той обаче не очаква скоро да бъдат закупени нови два, тъй като общата им цена е около 300 000 лв. и състоянието на общинските финанси не го позволяват в момента. Зам-кметът призна, че има постъпили много жалби от собственици за нанесени щети по автомобилите им при репатриране.

39 „легнали полицаи” по новите изисквания ще бъдат изградени до края на годината. Те ще бъдат разположени край училища и болници. На по-късен етап общината планира да постави общо 230 ограничители на скоростта в целия град.

От думите на зам.-кмета стана ясно още, че са набелязани конкретни мерки за паркиране по тротоарите и предстои да започне работа по „синя зона” в центъра на града.

Сайтът на приюта за бездомни кучета в Каменар вече функционира, след като дълго време е бил неработещ заради хакерски атаки. На страницата кандидатите за осиновители могат да разгледат снимки на животните. Обявена е нова процедура за избор на управител на кучкарника. Предишният директор Иван Радев е понижен и отговаря за сигналите на граждани. Според Тодор Иванов увеличаването на безпризорни животни се дължи основно на безотговорните стопани, които оставят любимците си на улицата, след като вече не могат да се грижат повече за тях.