Вдигане на скоростта на пътя за Златни пясъци поиска общински съветник
Вдигане на скоростта на пътя за Златни пясъци поиска общински съветник / DarikNews.bg, архив

Да бъдат премахнати пътните знаци с ограничение до 60 км/ч на пътя Варна–„Златни пясъци“ предлага общинският съветник Ивайло Бояджиев. По време на днешното 40-то заседание на местния парламент той зададе въпрос към кмета Иван Портних с какво може да съдейства местната администрация за премахване на ограничението.

„Златни пясъци“–Варна е проектиран като скоростен път. В момента има табели, ограничаващи движението до 60 км/ч. Движението е изключително интензивно и бих искал доколкото е възможно да се премахнат ограниченията. До скоро тези табели имаха социален ефект за семействата на катаджиите, тъй като полицаите заставаха зад борчета и глобяваха. През лятото трафикът става по-интензивен и премахването на ограничението ще спомогне за по-малко вредни емисии и по-лесното придвижване на гражданите“, коментира Бояджиев.

Януарий Вичев пък поиска информация от кмета за развитието на ремонта на пътя за кв. „Виница“, а Николай Джагаров от БСП - за реновирането на центъра и има ли анекси към договора с фирмата изпълнител. За шести път Джагаров постави на дневен ред и темата с проекта за нова библиотека на Варна. „Трета година, откакто е взето решение на общинския съвет, а няма движение по въпроса. За съжаление аз виждам, че не изпълнявате решенията на местната власт“, добави Джагаров.

Председателят на „Дружеството на инвалидите Варна“ д-р Ради Радев се обърна към кмета с питане относно закупуването на микробуси за хората с увреждания. „Вярвам, че вие ще направите всичко необходимо и микробусите ще бъдат осигурени“, каза д-р Радев. Кметът отговори устно единствено на поставения от председателя на „Дружеството на инвалидите“ въпрос, като обясни, че се очакват общо 5 микробуса за хората с увреждания, за 2 от които ще се намери финансиране в скоро време. На питанията на местните депутати Портних каза, че ще отговори писмено.

„Моля конструктивно да се подходи и да не изпадаме в съждения. Надявам се да излезем с добри предложения  за града ни. Ще отговоря писмено на поставените въпроси, защото предстои важна сесия“, аргументира се кметът.