Продадоха на търг бутилка уиски за около 30 000 долара
Продадоха на търг бутилка уиски за около 30 000 долара / ThinkStock/Getty Images
Алкохолните продукти се продават на 4 групи

5932 литра алкохол и алкохолни напитки продава на търг с тайно наддаване варненската дирекция на Националната агенция за приходите.

Но собственик се търси на отнети и изоставени в полза на държавата най-различни видове напитки - водка, ракия, бренди, ром, текила, уиски, джин, ликьор, мента, мастика, коняк, вино, вермут, и др.

Алкохолните продукти се продават на 4 групи и се съхраняват в бидони в складове в Русе и Варна. Общата им стойност е 1036 лева, според цената, от която ще започне тайното наддаване.

За участие в търга се допускат само лицензирани складодържатели, притежаващи валиден лиценз за управление на данъчен склад за производство и/или за складиране на акцизни стоки издаден от Агенция “Митници”

Предлаганите за възлагане чрез търг с тайно наддаване алкохолни напитки подлежат на преработка, която се извършва с цел последващата им реализация като годен краен продукт или тяхното оползотворяване по друг подходящ начин, включително деструкция.

НАП Варна продава акцизните стоки без гаранция и без приемане на рекламация за липса на качество, тегло, мярка, брой или грешки в наименованието на стоката, нейното състояние, състав или алкохолен градус.

Агенция Митници