Варненският театър с две номинации за Икар
Варненският театър с две номинации за Икар / Darik Varna

Драматичен театър “Стоян Бъчваров” е с две номинации за “Икар”, обяви директорът на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова. С признанието са отличени сценографията на спектакъла “Фауст” и майсторското техническо изпълнение на постановката.

Миналата година наградата за сценография грабна спектакълът “Четири стаи”. Същата постановка се пребори и в категорията майсторско техническо осъществяване. Сценограф на “Фауст” е Васил Абаджиев.

Варненският театър продължава да поднася на публиката нови постановки. На 21-ви януари е премиерата на “Страсти под брястовете” на Юджийн О’Нийл. В края на февруари се очаква представянето на още едно ново заглавие, съобщи артистичният директор на театъра Пламен Георгиев. Той допълни, че по повод годината на 90-ия творчески сезон на Храма на Мелпомена, в края на месец март ще бъде реализиран празничен концерт. Неговата режисура е поверена на Стоян Радев.

Предвижда се театралната трупа да се увеличи с младото попълнение Димитър Костадинов, който е възпитаник на НАТФИЗ и е от Варна.