Варненският районен съд с ден на отворените врати
Варненският районен съд с ден на отворените врати / DarikNews.bg

Десетокласници от варненското училище „Св. Климент Охридски“ ще посетят днес Варненския районен съд. По традиция в седмицата, в която се чества годишнина от Търновската конституция, съдът организира ден на отворените врати. Проявата е насрочена за 14 часа, като се очаква учениците да направят обиколка на Съдебната палата, да разговарят с административния ръководител и съдии от гражданското и наказателно отделение.

Събитието е част от националната инициатива на Висшия съдебен съвет за организиране на „Дни на отворени врати в българските съдилища“. В 15,30 ч. в Районния съд ще гостува сборна група от различни на възраст деца, които посещават разкрития Дневен център и социална трапезария към фондация „Вяра, Надежда, Любов“. Те ще влязат в истинска съдебна зала, ще гледат видео прожекция на наказателен процес, и ще разговарят с представители на съда.

Междувременно, в празничната седмица и навечерието на Великден, Варненският районен съд организира благотворителна кампания в помощ на деца и семейства в риск. Събраните дарения ще бъдат предоставени на нуждаещите се чрез фондация „Вяра, Надежда, Любов“.