Варненският Единен стачен комитет иска среща с РИО
Варненският Единен стачен комитет иска среща с РИО / netinfo
Единният стачен комитет на синдикатите в образованието във Варна и областта ще поиска утре среща с ръководството на Регионалната инспекция по образование и с директорите на училищата. Това стана ясно днес на среща учителските стачни комитети с КТ “Подкрепа” – Варна.

В момента ефективно стачкуват 3162 учители, а до края на седмицата се очаква 100% от варненските учителски колективи да се включат в ефективната стачка.

На срещата присъстваха над 100 председателя на стачни комитети от варненска област. Данните за стачкуващите учители изнесе председателят на “Подкрепа”-Варна Стойко Атанасов. Според него 94% от протестиращите са педагогически персонал, а останалите 6% са от помощния персонал в училища и детски градини. На срещата беше представено и обръщение до министър Даниел Вълчев от името на учителските колегии във морската столица. Присъстващите на днешната пресконференция учители заявиха, че техните електронни адреси ще бъдат публикувани на страниците на учебните заведения. Там ще могат да бъдат открити задачи за самостоятелна работа на учениците. Предвиждат се и възможности за консултации по интернет. Много инициативи, но като че ли с минимален ефект.

Част от обръщението към министър Вълчев можете да чуете в звуковия файл.