Варненски ЛИДЕР-и правят патриотична обиколка
Варненски ЛИДЕР-и правят патриотична обиколка / netinfo
Около 60 членове на политическа партия "Лидер" от Варна ще направят патриотична обиколка в най-известните възрожденски градове в България по случай Деня на българските будители – 1 ноември.

Варненци ще тръгнат по стъпките на будителите и ще минат през Велико Търново, Котел, Карлово, Сопот, Клисура. В Копривщица групата ще поднесе венци на паметника на Тодор Кабрешков и ще разгледа мавзолея.

Кои възрожденски идеи и идеали са се съхранили до наши дни и могат да станат част от политиката на партия "Лидер", ще бъде акцентът на обсъжданията на среща-семинар в къщата-музей “Първата пушка”. В него ще участват членовете на варненската партийна организация и местната структура на партия "Лидер".

Очаква се кметът и председателят на Общинския съвет в Копривщица, които ще се включат в семинара на "Лидер", да дадат идеи за бъдещото развитие на българската местна власт, които биха помогнали на кметовете и местните парламенти да осигурят по-добро битие за своите съграждани.

Патриотичната обиколка на варненските "Лидер"-и ще приключи на 2-и ноември пред НДК в София, където ще бъде подписано коалиционото споразумение между "Лидер", ВМРО и Земеделски народен съюз (ЗНС).