Варненската листа на АБВ – без Джиков, но с Балачев
Варненската листа на АБВ – без Джиков, но с Балачев / АБВ

ПП АБВ – Варна регистрира 51 кандидати за общински съветници. Водач е кандидатът на партията за кмет – 39-годишната доцент Миглена Темелкова.  На втора позиция е областният лидер на формацията Боян Димитров, следва го оперният певец Калуди Калудов, а четвърти е адвокатът Бранимир Балачев.

Липсва името на дълго спрягания за кандидат на азбукарите Добромир Джиков, който ще играе за ОбС с формацията, която създаде в настоящия местен парламент – Граждански експертен център (ГЕЦ).

22 са жените в листата, 15 от които са омъжени, съобщават от щаба на АБВ.

АБВ регистрираа и кандидатите си за районни кметове. За район „Приморски това е военният авиатор Виктор Ценов, а за „Младост” - бизнесменът Момчил Вълков. Любомир Господинов ще се бори като кандидат кмет за район „Одесос”, а Милена Дончева – за район „Аспарухово”.

В съобщението от АБВ се казва, че „ПП АБВ във Варна е сред малкото политически субекти, регистрирали пълна листа от 51 кандидата в града. Това е знак за силата на варненската структура на партията и за готовността й да покаже на варненската общественост силна и експертна листа.