Варненска улица стана мотописта за 2 часа
Варненска улица стана мотописта за 2 часа / netinfo
След преговори с кмета Кирил Йорданов и със съдействието на полицията, от вчера мотоклуб “Диви деца” има безопасно трасе, което може да използва за атрактивни демонстрации на майсторско управление на мотоциклети.

Вчера от 21 до 23 ч на ул. “А. Москов” бе отцепено движението, за да бъде използвана наскоро асфалтираната улица за мотоциклетните гонки. Трасето бе обезопасено от служители на полиция и линейка на Бърза помощ.

Над 70 мотоциклета се събраха на първата организирана по този начин мотокушия. Мотоциклетистите демонстрираха атрактивно каране, гонки, показване на мощни машини и майсторска езда.

Преди старта всеки мотоциклетист бе тестван с дрегер и бе проверявано техническото състояние на машините. Средната скорост на гонките бе над 200 км в час.

Това е първото нещо във Варна, което виждаме толкова добре организирано, коментираха хора от публиката.

С осигуреното ново перфектно и безопасно трасе се спре с гонките по варненските улици и по автомагистрала “Хемус”, където и мотоциклетистите, и останалите участници в движението са в опасност и декларираме, че всеки с двуколесно моторно средство е добре дошъл при нас, заявиха рокерите от “Диви деца” и “Братя на вятъра” .

Членовете на двата клубаизказват благодарност на кмета на града Кирил Йорданов и Областната дирекция “Полиция” във Варна предоставената им възможност да покарат мощните си мотори на воля.