Варненката с тризнаците:  Не искам да съм символ на протестите
Варненката с тризнаците: Не искам да съм символ на протестите / Дарик Варна

„Ще протестирам докато падне правителството. Докато има някаква промяна. Дошло е време политиците да помислят не само за себе си, за обкръжението си и банковите си сметки". Това заяви пред Дарик 38-годишната Петина Найденова - варненката с тризнаците, която няколко поредни вечери е сред протестиращите в морската столица и се превърна в символ на новата поредица граждански демонстрации.

„Тук, на протестите, ни събира една единствена цел - това правителство да си ходи. Заради всички гафове, които се случиха, заради всичко, което направиха само месец след като бяха назначени", казва още варненката. Не иска ГЕРБ да се върнат на власт. Не знае обаче кой трябва да поеме юздите на държавата, защото не се припознава в нито един от сегашните политици.

На снощния, шести поред протест във Варна, Петина отново се появи с децата си, тройната детска количка и с плакат „Този път вече ядосахте мама" . "Аз съм търпелив човек, но това вече прекрачва всякакви граници. Този път наистина ме ядосаха с наглостта и безочието, с което те се отнасят към хората от народа", споделя Петина. Чашата на търпението й преляла след новината за назначаването на Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия за борба с корупцията.

В началото майката на тризнаци се е притеснявала да протестира. Категорична е обаче, че не иска да бъда символ на протестите. Признава, че ако протестира без количката, не би предизвикала такъв голям интерес. Въпреки че тризнаците са на 3 години и половина, Петина е с количка, за да не ги изгуби в множеството. Освен че се грижи за децата, варненката ходи и на работа. За себе си споделя още, че не е привърженик на нито една партия. Не е имала възможност да участва в протестите в края на зимата, но не е пропуска да гласува на избори.

В протестите във Варна има провокатори, които разединяват хората. Именно заради провокаторите в последните дни демонстрантите оредяват, смята Найденова.