Варненка сред победителите в конкурс за слоган за безопасен секс
Варненка сред победителите в конкурс за слоган за безопасен секс / sxc.hu, архив

Варненка е сред победителите в конкурса за слоган на кампанията за отговорно сексуално поведение „Ти избираш!”. За предложението си „Днес си тук, а утре?” 15-годишната Паулина Калоянова спечели 307 гласа. Само 5 гласа повече получи 20-годишният Адриан Йорданов от Шумен, който е автор на слогана „Отговорно, страстно и латексно-безопасно”. Третата победителка е 18-годишната Ромелия Михтиева от Велико Търново, измислила слогана „За да няма резки стопове, използвай здрави гуми!”.

Паулина Калоянова е доброволец в „Rebels - Клуб 7 – Варна".  Обича да танцува, да пее и да помага на хората с каквото може. За нея конкурсът е предизвикателство за креативност и възможност да промениш нечие поведение: „Участвах от любопитство. Чудех се дали мога да накарам поне един човек да помисли какво има и какво може да изгуби в живота си. Показах на себе си, че мога да бъда креативна и оригинална, както и че има хора, които ме подкрепят“, споделя тийнеджърката.

Оригиналните послания ще се разпространят в най-посещаваните от младите хора заведения в София, Пловдив, Бургас и Велико Търново от средата на месец март, а тримата автори ще изживеят екстремно приключение по свой избор през юни.

Кампанията „Ти избираш" се реализира от Младежкото сдружение U Ch00se и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ).