Варненец предлага създаване на Алея на славата
Варненец предлага създаване на Алея на славата / снимка:bgathletic.com

Във Варна да бъде обособена Алея на славата, която да се различава от останалите подобни алеи. В нея да бъдат изложени символи, с които свързваме успехите на известни българи.

Това предлага варненецът Росен Марков. Лидерът на Партия на българските мъже е известен с нестандартните си хрумвания, а поредното вече е изпратил като предложение до местния парламент.

„Навсякъде алеите на славата са от отпечатъци на ходила и ръце, а моята е от символи. Например летвата на Стефка Костадинова на височина от 209 см. Следват Паметник на Царя и паметник на Царицата (фигурите от шаха) за световните ни шампиони по шах Веселин Топалов и Антоанета Стефанова и т.н.", обяснява Марков в предложението си до Комисията по култура и духовно развитие.

В алеята няма да има само спортисти, а и други бележити българи. Именно за това предложенията за обогатяването й трябва да се разглеждат от културната комисия.

Алеята на славата във Варна ще бъде уникална в световен мащаб, смята още Марков. Според него подходящо място за обособяването й е пространството край Двореца на културата и спорта.

Предложението е включено в дневния ред на утрешното заседание на Комисията по култура и духовно развитие. То започва в 10 часа.

Ако идеята му се осъществи, Росен Марков има намерение да покани на откриването шефа на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.