Варненец плаши с безсрочен „клозетен” протест
Варненец плаши с безсрочен „клозетен” протест / снимки: Дарик Варна

По нестандартен начин председателят на Партията на българските мъже Росен Марков протестира пред сградите на Областна администрация и на полицията. Пред двете институции 58-годишният варненец извади тоалетна чиния в знак на несъгласие срещу изправянето му пред съда за хулиганство.

Марков поиска среща с губернатора и шефа на варненската полиция заради арестуването му и последвалата присъда за хулиганство. Той бе обвинен в непристойно поведение, след като си свали панталона по време на демонстрация пред Областна управа на 3 януари. Районният съд в морската столица му наложи глоба в размер на 250 лева по Указа за борба с дребното хулиганство.

След като подсъдимият обжалва решението, то бе отменено от Варненския окръжен съд. Окръжните магистрати намераха за недоказано, че Марков е показвал неприлични части от тялото си. Според втората съдебна инстанция надписът „Сера ви на правителството. Протестът ми е рядък", с който Марков се появи, не е неприличен и оскърбителен и не е в състояние да наруши обществения ред и спокойствие.

Варненец плаши с безсрочен клозетен протест
netinfo

Освен със санитарния фаянс, днес известният с нестандартните си изяви варненец протестира с българското знаме и същата табела. Марков изяви желание да се срещне с областния управител и полицейския началник за „един чисто мъжки разговор". Разговорите обаче не се състояха, тъй като се оказа, че и двамата началници са в София по служба. Поредният протест на Марков бе охраняван от четирима униформени полицаи.

Варненец плаши с безсрочен клозетен протест
netinfo

До осъществяването на срещите с губернатора и полицейския началник Марков заяви намерение да постави безсрочно тоалетни чинии пред двете сгради. Той се закани и да съди извършителите на неправомерните действия спрямо него след протеста на 3 януари.