Варненец изработи първата е-визитка на училище
Варненец изработи първата е-визитка на училище / netinfo
Първата електронна визитка на училище в България бе представена във Варна от 16-годишния Димитър Димитров, ученик в Търговската гимназия “Георги Стойков Раковски” и учителят му по история Димитър Тодоров.

Основната идея за проекта се ражда през 2007 година. Тогава министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев посещава училището в морската столица, за да покаже електронната визитка на Република България. След видяното Димитър решава да направи подобен проект за своята гимназия. Заедно с класния си ръководител Тодоров реализират идеята си през март 2008 година. Проектът за първи път е показан на правителствено ниво същият месец, когато 16-годишният Димитров заема поста на министър Василев, но само за един ден. Димитър споделя, че идеята е била приета с овации от родните ни държавници, които са показали ученическия проект в Брюксел.

След успеха на 16-годишния ученик и класния му ръководител гимназията получава дарение от 6 нови компютри, които са предоставени от министерството на Николай Василев. Димитър Димитров допълва, че в изработената визитка от него може да се види кратката история на учебното заведение, както и много любопитна информация.