Варненец декларира доход от 1,4 млн. лева
Варненец декларира доход от 1,4 млн. лева / DarikNews.bg, архив

1,4 млн. лева доходи декларира варненец пред приходната агенция в града, като е подал годишната си данъчна декларация по електронен път. През изминалата година седем варненци декларираха доходи над 1 млн. лева, като най-богатият варненец е получил над 3 млн. лева и е внесъл дължим данък от 320 000 лева. 6232 варненци декларираха доходите си за 2011 г. пред приходната агенция в града до момента.

785 варненци са подали декларациите си по електронен път, което е близо три пъти повече в сравнение с изминалата година. Предимствата, които предлага електронният начин за подаване на годишната декларация, а именно удобства, изразяващи се в спестяване на време за посещение на НАП, възможност за използване на електорнните услуги по всяко време, включително и извън работното време на агенцията.

От НАП съветват варненци, които са задължени да подадат годишна декларация, да не изчакват крайния срок за подаването, а своевременно да декларират доходите си пред агенцията, като се възползват от всички алтернативни начини за подаването. Годишната данъчна декларация за доходите можете да се подаде по Интернет, ако лицата имат електронен подпис или лично в офиса на НАП-Варна по постоянния ви адрес. Формулярът може да се изпрати до приходната агенция във Варна по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка или да се подаде в някоя от пощенските станции, където служител на "Български пощи" ще издаде входящ номер. Тази услуга се предлага в общо 9 на брой пощенските станции на „Български пощи” - 7 във Варна и по един пощенски клон в Дългопол и Провадия.

Гишетата в офиса на приходната агенция работят  без прекъсване на обяд, за да могат гражданите, които са на работа, да бъдат обслужени по време на обедната им почивка.