Варненци споделиха проблемите си със съветници от ГЕРБ
Варненци споделиха проблемите си със съветници от ГЕРБ / netinfo
Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна се срещнаха с жители на кварталите „Аспарухово” и „Галата”, както и на селата Звездица и Константиново. Сред основните проблеми, които изтъкнаха събралите се граждани, бяха тези с водата и тока, както и лошото състояние на пътищата.

Хора от „Аспарухово” поискаха в квартала им да има басейн, за да могат децата да плуват и през зимните месеци. Поставен бе въпросът и за Аспаруховия парк. Според граждани, там висят счупени клони от дърветата, които застрашават живота и здравето на хората. Освен това имало и 2 плочи на помпената станция, които всеки момент можело да рухнат. Аспаруховци поискаха още в парка да има чешмичка и тоалетната там да се поддържа.

Жители на Константиново повдигнаха въпроса за транспорта до селото. Те се оплакаха, че цената на билета е 1,30 лв., а автобусите, в които се возят, са стари и изпочупени. Хората поискаха графикът на автобусите да бъде удължен през лятото. В момента последният автобус до Константиново е в 21,30 ч.

Темата за неспазването на реда в Константиново също бе засегната. Малки деца и пияни мъже шофират из селото, оплакаха се хората.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна се ангажираха да направят това, което е по възможностите им за решаването на поставените проблеми. Те се уговориха с гражданите да направят втора среща, на която да ги запознаят със свършеното.