Варненци направиха филм за Кучешката дупка (ВИДЕО)
Варненци направиха филм за Кучешката дупка (ВИДЕО) / плакат: Александър Александров филмс

Документален филм разказва за зловещата пещера Мурговица, наричана Кучешката дупка. Автори на филма са двама варненци, като единият от тях дори се е престрашил да се спусне вътре с камера.

Името на дупката идва от кучетата, изхвърлени на дъното. Намира се край ловешкото село Карлуково. От десетилетия пещерата се ползва от местните, които изхвърлят там бездомните кучета. Пещерата е и нещо като екарисаж - в дълбоката 23 метра пропаст се хвърлят и трупове на други животни.

Смята се, че пещерата има жив обитател и това е сляп хибрид, наподобяващ куче. Твърди се, че това е най-кръвожадният, изкуствено създаден звяр. Хранещ се със себеподобни и оцеляващ на тъмно.

Доказателство, че в зловещата пещера им живот, открива варненецът Антони Иванов. Като сценарист на филма „Кучешката дупка" Антони се решава на рискованото спускане в дупката. Прави го с помощта на лебедка и кислороден апарат.

„Влизането става много трудно. Беше ужасно. Два-три дни усещах миризмата в носа си", сподели Антони преживяванията си.

Върху няколкометровата купчина от черепи и кости той открива прясно кучешко изпражнение. По време на краткия си престой в дупката обаче не успява да види странното същество.

Варненци направиха филм за Кучешката дупка (ВИДЕО)
netinfo

Режисьор на „Кучешката дупка" е Александър Александров. Тандемът Александров-Иванов стои и зад филма „Аспарухов мост - летален полет".

„Кучешката дупка" ще бъде прожектиран на 3 декември в Зала 2 на Фестивалния и конгресен център. Входът за прожекцията ще е свободен, обявиха във Фейсбук авторите.

Вече е готов и трейлърът...