Варна vs Бургас: Евентуална Марая Кери срещу сигурен Роби Уилямс
Варна vs Бургас: Евентуална Марая Кери срещу сигурен Роби Уилямс / колаж: Дарик Варна

Участието на Марая Кери в мащабния рок фест Blacksea Rocks, за провеждането на който организаторите искат финансова помощ от общината, е малко вероятно. Организаторите на фестивала водели преговори за намаляване на хонорара й, който в момента възлизал на 1,7 милиона долара, но все още не е ясно дали тя ще се включи в рок събитието.

Това обясни в предаването „Зала Пленарна“ на Дарик Даниела Димова – шеф на комисията по култура и директор на ТМПЦ-Варна.

След като бъде предоставена информация за меморандума между общината и организаторите на Blacksea Rocks - трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година, ще бъде взето решение дали проектът да бъде подкрепен поне с част от поисканите 300 хил. евро. Идеята е Варна да бъде домакин на финала на рок феста, който да се проведе на 12, 13 и 14 август в Двореца на културата и спорта с участието на Марая Кери и/или британската бойгрупа „One Direction".

„Има резон финалът на феста да е във Варна, за празника на града. Но сумата е много сериозна за общината, особено без да е заложена предварително в бюджета“, коментира Даниела Димова.

Дори и след реконструкцията на ДКС обаче, Зала Конгресна ще бъде твърде малка за концерт на световно поп-величие като Марая Кери, са коментарите на съветници и журналисти. За да стане факт подобен концерт, е необходим стадион, който да побере всички фенове.

След като стана ясно, че  Роби Уилямс ще бъде звездата на "Спирит ъф Бургас" (Spirit of Burgas) тази година, стотици резервации бяха направени за хотели и квартири в южния морски град, а интензивните онлайн продажби на билети за фестивала натовариха сървърите.

По всичко личи, че музикалната еуфория и тази година ще бъде на юг по морето, тъй като във Варна все още не е ясно ще има ли рок фестивал въобще, още по-малко е вероятно присъствието на Марая Кери в Морската столица.