Варна ще има нова автогара, местят автобусите в края на града
Варна ще има нова автогара, местят автобусите в края на града / avtogara-varna.info

Варна ще се сдобие с нова автогара. Мястото за нея е определено, но тя ще бъде изградена след поне 2-3 години. Това обяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Кирил Йорданов на среща с членове на Тракийското дружество.

За новия транспортен център е предвидено място в Общия устройствен план. Бъдещата автогара ще бъде ситуирана в промишлената зона в началото на града, като има 2-3 варианта за точното й разполагане, обясни Йорданов. Преди 3 дни досегашният градоначалник е провел разговор с транспортните и браншови организации, които са избрали мястото и са готови да се ангажират с изграждането.

„Това, което в момента имаме като автогара, навремето сигурно е било много добро място. Но в момента е на доизживяване", коментира Кирил Йорданов.

В сегашния си вид автогарата на бул."Владислав" 158 ще бъде силно редуцирана когато тръгне отчуждителната процедура за следващия етап от пробива на бул. „Левски". Продължението му между булевардите „Сливница" и „Владислав" ще започне да се изгражда догодина. На първо време подлезът до сегашната автогара ще бъде ремонтиран и още следващата година ще бъде поставен асансьор за хора с увреждания и майки с колички, обеща кандидатът за нов кметски мандат. Според Йорданов импровизираната автогара до Македонския дом пък противоречи на всякакви изисквания.