/ netinfo

Фестивалът "Любовта е лудост" ще бъде открит тази вечер във Варна. Най-голямото международно лятно филмово събитие в България ще продължи до 3 септември.


Фестивалът се организира за 25-ва поредна година от Фестивалния и конгресен център.

Официалното откриване ще е в 19,00 часа в зала 1 на Фестивалния комплекс, което ще бъде последвано от прожекцията на филма „Анна Каренина. Съдбата на Вронски”. Сценарист и режисьор е Карен Шахназаров, който ще е специален гост на кинофестивала.

Час преди това ще е традиционната церемония с преминаване по червената пътека. Между двете редици от матроси на ВМС ще преминат известни български филмови дейци, сред които Татяна Лолова, Гинка Станчева, Емилия Радева, Людмил Стайков, Николай Волев, Борис Луканов, Мариус Донкин, Камен Воденичаров, Башар Рахал, Йосиф Шамли, Антон Радичев, Иглика Трифонова, Иван Ничев, както и чуждестранни гости от Естония, Исландия, Унгария, Дания, Великобритания, Украйна, Турция, Индия, Румъния, Македония, Индонезия, Русия, Италия, Молдова. По червената пътека ще минат и младите, и популярни актьори Бойко Кръстанов, Александър Алексиев, Рая Пеева, Явор Бахаров, Лорина Камбурова, Яна Титова и други.

Обичани актьори идват във Варна за "Любовта е лудост"

 

Над 100 филма ще бъдат показани в тазгодишното издание на фестивала „Любовта е лудост”, който за поредна година ще превърне Варна в бляскава киностолица.

Пълната програма на фестивала ще откриете ТУК