Варна харчи 2,5 млн. лв. за социални дейности
Варна харчи 2,5 млн. лв. за социални дейности / netinfo

2 532 500 лв. е бюджетът на Дирекция “Социална дейност и жилищна политика” през 2009 година, решиха съветниците от ресорната общинска комисия.

Социалните услуги с държавно финансиране са 26. На общинско финансиране ще са 14 социални услуги. 285 хил. лв. са заделени за “Център за обществена подкрепа”, който разполага със 100 места и е предназначен за деца и семейства в риск. За “Дневен център за възрастни с умствени увреждания” се отпускат 256 хил. лв.

1 323 000 лв. ще бъдат отделени за “Домашен социален патронаж” - услуга, която е предназначена за хора с над 70 % инвалидност, както и за пенсионери над 75-годишна възраст. Към днешна дата Общината е спечелила 7 млн. лв. по оперативни програми, свързани със социална дейност. Тези пари допълнително ще подпомогнат работата ни през 2009 година, заяви шефът на дирекция “Социална дейност и жилищна политика” д-р Здравко Марков.

По предложение на кмета на Варна Кирил Йорданов Варна ще се включи в инициативата “Община- приятели на детето, решиха още съветниците на днешното си заседание.