Варна
Варна / Дирекция Спорт, Община Варна

Над 200 спортни събития с повече от 50 000 участници бяха проведени в морската столица по време на титлата "Варна - европейски град на спорта 2019", отчитат от дирекция "Спорт".

Богатият календар затвърди репутацията на града като атрактивна дестинация - както за елитни международни професионални състезания, така и за развитието на масовия спорт.

Част от  тях бяха 50-то юбилейно издание на Европейското първенство по хандбал за девойки, Лигата на волейболните нации, Европейската купа по ветроходство „Лазер”, „Рали България“, Международният лекоатлетически маратон „Варна 2019“, Националната студентска универсиада, Регата “Varna Channel Cup” Международният турнир за "Приза на Н.В. Царица Маргарита Българска", Международната регата „Кор Кароли“, Олимпийска волейболна квалификация за игрите в Токио, предквалификации за Европейското първенство по футзал и други.

 Успоредно с това бяха реализирани и инвестиции в спортната инфраструктура - започна изграждането на три нови спортни комплекса, обновени бяха 20 училищни спортни площадки,  продължава реконструкция на стадион „Спартак“ и подмяната на съоръженията в Алеята на олимпийските спортове в Морската градина.