Варна - домакин на среща на Черноморския регион
Варна - домакин на среща на Черноморския регион / netinfo
През септември месец Варна ще е домакин на среща на Черноморския еврорегион. Това съобщи председателят на Общинския съвет в морската столица Борислав Гуцанов на среща с изпълнителния директор на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО) Марияна Кънчева и Илко Цонев, който е член на Управителния съвет на организацията.

Гуцанов уточни, че форумът във Варна ще бъде организиран със съдействието на Министерството на външните работи. В него основно участие ще вземат страните от Черноморския регион, както и държави като Гърция, Турция, Сърбия, Албания и Македония.

Европейските средства ще се отпускат всяка година за проекти в сферата на инфраструктурата, транспорта, екологията и местно самоуправление. За целта общината ще създаде Консултативен съвет по европейските въпроси към ОС, на който председател ще е Неделчо Михайлов - общински съветник и лидер на партия "Нашият град".

За целта Михайлов за два дни ще посети Словакия. Там той ще проведе многократни срещи с представители на местната власт, както и с неправителствени организации.