Ваня Стамболова спортист №1 на Варна за януари
Ваня Стамболова спортист №1 на Варна за януари / sportistnavarna.com


Лекоатлетката Ваня Стамболова бе избрана за “Спортист на Варна” за месец януари-2011.

Състезателката не присъства на тържеството, тъй като се готви за европейското първенство в зала в Париж и е в чужбина. Нейната награда получи Бончо Бонев, председател на СК “Ч.море Атлетик”, за който се състезава Стамболова. Лекоатлетката ни  постигна резултат от 51,27 сек. на турнира в Будапеща и оглави световната раглиста в тази дисциплина. На друг турнир, но отново в Будапеща Стамболова на 200 м. записа резултат от 23,38 сек. Варненката е с покрит норматив за Европейско първенство.
За отбор на месеца бе определен младежкият тим на “Евроинс Ч.море ”, които записаха 9 победи в младежката лига. Треньорите на отбора Петко Делев и Борис Борисов присъстваха на тържеството заедно с капитана на тима Милчо Борисов и още двама от състезателите. Изпълнителният директор на клуба Борислав Ташев също уважи церемонията.

Състезателката по борба св.стил в кат. 49 кг. Елица Янкова от клуб “Черноморски сокол” бе обявена за №1 на спортното училище за месец януари. Янкова е на лагер с националния тим в Тетевен, но нейната награда получи личният й треньор Наско Сичанов. Елица е шампионка от държавното първенство  в Тетевен и избрана за най-реултатна състезателка на първенството.

Читателите на сайта “Спортист на Варна” обявиха за №1 състезателката по плувне Джорджия Кадоглу.