Валентин Вълканов, ВиК: Водата в Аспарухово е годна за пиене
Валентин Вълканов, ВиК: Водата в Аспарухово е годна за пиене / Dariknews.bg

Информацията, че водата в „Аспарухово“ не става за пиене, не отговаря на истината. Няма нарушение на водопроводната мрежа в квартала, а от РЗИ-Варна просто искат да се презастраховат, като казват да не се пие чешмяна вода. Това заяви пред Дарик шефът на ВиК Варна Валентин Вълканов.

Той увери, че водата в „Аспарухово“ е годна за пиене, като от водоснабдителното дружество са направили проби в тяхната лицензирана лаборатория. „Лабораторията ни е една от най-големите в България. Ползва се с голямо доверие, като мониторингът, който правим заедно с РЗИ, е двустранен и точен. Няма как водата да не става за пиене, след като няма нарушение на водопроводната мрежа. Дъжд валя навсякъде, а водата, която се получава в „Аспарухово“, е от централните водоеми в града“, коментира Вълканов.

Шефът на ВиК -Варна за пореден път отрече появилите се информации, че се е спукал резервоар до военното поделение над квартала и че това е причинило наводнението.  Той увери, че дружеството прави всичко възможно, за да помогне при справянето с щетите от бедствието.

„В „Аспарухово“ работят над 15 бригади. Лошото е, че след тези дъждове много водопроводи във Варна потънаха от почвата. Вследствие на това се получиха аварии, затова голяма част от района на „Трошево“ и „Чайка“ няма вода. Там работят 4 бригади, като се надявам в рамките на деня да се отстранят авариите“, каза още Вълканов.