Валентин Вълканов е новият стар шеф на ВиК
Валентин Вълканов е новият стар шеф на ВиК / Варна утре, архив

Валентин Вълканов е новият шеф на ВиК-Варна, съобщиха за Дарик от ръководството на дружеството. Той е бил избран единодушно на общото му събрание. С него ще бъде сключен договор за управление на ВиК за срок от 3 години.

Досегашният управител на предприятието - Веселин Русев, е бил освободен. Мотивите на държавата за поисканото отстраняване са свързани с финансовите резултати на дружеството, констатирани след направен одит, както и повишеният брой на авариите и проблемите при отстраняването им, докладва накратко Андон Бюкюджян, упълномощен от министър Лиляна Павлова да представлява министерството на общото събрание. Предложението за отстраняване бе гласувано единодушно. С решение на акционерите Веселин Русев не бе освободен от отговорност.

„Видимо ръководството на партия ГЕРБ и ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са стигнали до решение да ми бъде възложено управлението на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД и аз съм абсолютно сигурен, че ще оправдая доверието им”, заяви пред акционерите Валентин Вълканов.

„Работата, която предстои да върша, ми е позната и дано няма какво да ме изненада. Предстои да се запозная с финансовото състояние на фирмата и след като съм наясно с него ще мога да говоря по-конкретно”, добави новият управител. Той обеща още да даде възможност на всички служители да докажат качествата си.

„При мен е така – ако човек си върши работата, продължава да работи без значение от политическите си пристрастия, ако не, се разделяме. Водата няма цвят и нашата задача е да доставим на абонатите си качествена услуга. Да обещая, че няма да има аварии е несериозно. Ние сме аварийно предприятие и не можем да предотвратим проблемите в мрежата, но наша грижа е да реагираме бързо и да ги отстраним”, заяви още Вълканов.

Предстои вписването на новия управител и подписването на договора му за управление от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Валентин Вълканов има управленски опит с ВиК-Варна. Той заемаше поста до 2009 г., когато беше извършена рокадата с Русев.