В Испания държали моряците от “Св. Николай” на минусови температури
В Испания държали моряците от “Св. Николай” на минусови температури / lavozdegalicia.es, архив

На температури под нулата държат моряците от кораб "Св. Николай". Това са казали самите те на своите роднини в България, които коментираха пред сайта Maritime.bg, че се погазват човешките им права.

Българите от екипажа на злощастния кораб "Св. Николай" са разделени в три затвора. Все още испанските власти не са пуснали отоплението в помещенията, притесняват се близките на нашите моряци.

"Те са с летни и без горни дрехи, без зимни обувки и чорапи. Някои от моряците вече са болни", каза съпругата на боцмана на кораба, Антоанета Николова. Тя допълни, че информацията й е от затвора Мадрид 7.

Испанските власти връщат абсолютно всички колети с дрехи, които семействата на моряците изпращат от България. Българите в затвора Мадрид 7 са оставени и без лекарства, безпокоят се семействата. Най-опасно според близките е, че на моряците се налага да разменят цигари срещу лекарства, без да знаят техния произход.

Роднините и адвокатите на моряците ще информират българското външно министерство, с желание то да постави искане към испанските власти за осигуряване на лекарствени продукти и дрехи за задържаните.

Maritime.bg