В дом „Гергана” отново ще има параклис (СНИМКИ)
В дом „Гергана” отново ще има параклис (СНИМКИ) / снимки: Варненска и Великопреславска митрополия

В 11,00 часа Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще освети новия параклис в Дома за възрастни хора „Гергана", съобщават от Митрополията.

След атентата на летището в Сарафово през 2012 г. параклисът в дома беше закрит и превърнат в стая за охраната. По молба на възрастните хора и с одобрението на управата на дома се направиха постъпки пред Варненска и Великопреславска митрополия и Община Варна за откриване на нов параклис в сградата. През 2015 г. беше определено помещение и беше направен ремонт за приспособяването му за параклис.

В дом Гергана отново ще има параклис (СНИМКИ)
netinfo

Откриването на параклиса е част от съвместната програма на Митрополията и Община Варна за запознаване на възрастните хора с традиционните православни ценности, която продължава вече три години. В рамките на тази програма всяка сряда група християни от енорията към морски храм „Св. Николай Чудотворец" посещават възрастните хора от 10.30 до 11.30 часа. Срещите преминават като диалог по текущи въпроси от живота на възрастните хора и беседа по теми, свързани с предстоящите църковни празници. През постите с възрастните хора се срещат свещеници, които ги подготвят за изповед и причастие.

В дом Гергана отново ще има параклис (СНИМКИ)
netinfo

В новооткрития параклис възрастните хора и служителите от Дома ще могат да се молят за себе си и своите близки.