Увеличиха щата на общинско предприятие „Инвестиционна политика“
Увеличиха щата на общинско предприятие „Инвестиционна политика“ / Дарик Варна, архив

Щатът на общинско предприятие „Инвестиционна политика" ще бъде увеличен с двама експерти „Обществени поръчки", а някои от длъжностите ще бъдат преобразувани. Това реши комисията „Структури и общинска администрация" на днешното си заседание.

Промените в „Инвестиционна политика" са с цел по-ефективен контрол на всички нива в структурата и още по-пълноценна бъдеща работа. Увеличаването на щата с две бройки няма да се отрази на фонд „Работна заплата" на общинското предприятие, обясни пред съветниците директорът Звездин Стоилков.

Преобразувани ще бъдат следните длъжности:
Четирима експерти "Обществени поръчки" - в Главен експерт "Обществени поръчки"
Инженер-проектант се трансформира в Техник инвеститорски контрол
Инженер-проектант - в Шофьор
Експерт "Електронен регистър" - в Експерт "Гаранционни срокове, статистика и справки"
Координатор - в Експерт "Обществени поръчки"

С решение на комисията Домът за стари хора „Гергана" и Домът за възрастни хора с физически увреждания се преобразуват в Комплекс за социални услуги за възрастни хора, като капацитетът на двата дома остава същият - 100 места за възрастни хора и 40 места за пълнолетни лица с физически увреждания. Комплексът ще бъде с обща администрация, специалисти и друг персонал. Персоналът остава общо 65 души. След преобразуване на някои щатни бройки се увеличават санитарите - от 20 те стават 24.