Утре се открива най-голямото автомобилно изложение край морето
Утре се открива най-голямото автомобилно изложение край морето / netinfo

От утре Варна ще стане притегателен център на автомобилните фенове  от цяла Североизточна България, които от четири години насам очакват автомобилното изложение Grand Auto като най-представителното място за запознаване на живо с новостите в авто индустрията. Изложението отваря врати утре в 10:00 в Grand Mall и ще продължи до 5.10. при традиционния свободен вход. Експонатите на най-голямото авто изложение край морето ще бъдат разположени по три от етажите на търговския център. Всички изложители предвиждат специални оферти за дните на мащабната проява.

Сред премиерите има една знакова за морския град - Volvo V60 Ocean Race - за посветените в яхтинга това име означава много. Само след броени дни - на 04.10. от Аликанте, Испания, стартира Volvo Ocean Race 2014 – най-трудното и престижно в света състезание по ветроходство. Очаква се над един милиард души да проследят на живо регатата. В нейна чест Volvo пуска на пазара специална версия, вдъхновена от морската стихия - Ocean Race. При специалната „океанска” версия клиентът може да избира между два екстериорни цвята – ocean blue II и electric silver. Интериорът е кожен, в комбинация с алуминиеви елементи, типични за дизайна на съвременните спортни яхти. Заради морската връзка вносителят прeдставя новото V60 Ocean Race за пръв път у нас точно във Варна.

Citroеn идват със своята ефектна интелигентна алтернатива на компактния хечбек - екстравагантния C4 Cactus, чиято концепция съчетава авангарден дизайн, комфорт и полезни технологии, вместени в контролиран бюджет. Ще видим също новия C4 Picasso и  и обновения DS3 Cabrio, който кани към бягство от обичайното.

Атракцията на щанда на Honda е флагманът на марката Accord, но... в специална българска версия. Accord Bulgarian Edition дава на родния клиент премиум оборудване на цената на базовия модел, като в стандартния пакет влизат автоматичен двузонов климатик, алуминиеви джанти, електронна система за контрол на стабилността, круиз-контрил, осем въздушни възглавници, електрическо усилване на волана с регулируемо усилие в зависимост от скоростта. Бензиновият двигател 2.0 i-VTEC е с водеща в класа си икономичност, намалени стойности на вредните емисии и изключително представяне на пътя. Механичната скоростна кутия е с индикатор за смяна на предавките. Усъвършенствани са и системите за активна и пасивна безопасност . А специалната цена по време на Grand Auto e 43 990 лв. за седан и 46 990 лв. за комби версията на модела.

Премиера на японската марка е новата Honda Civic Tourer 2014, автамобил, разработен и проектиран в Европа, с елегантен профил, но и с изключителна гъвкавост и функционалност с водещо в класа си вътрешно пространство от 624 л.

От Audi редом с българската премиера на голямото купе A7 Sportback ще покажат и Audi SQ5 – автомобил, в който за първи път Audi предлага дизелов двигател в Q5 като S-модел и за който сп. Auto Bild пише, че има две лица: „примерен SUV и брутална резачка“. Германската премиум марка ще представи във Варна и фейслифта на респектиращата представителна лимузина Audi A8 с цена 275 527 лв.

В първия ден на автошоуто ще станем свидетели и на новите предложения на вносителите на BMW, Jeep, Range Rover, Peugeot, Fiat, Skoda, Renault, Dacia, Mitsubishi, Mercedes, Jaguar, Land Rover, Opel, Ford, Nissan, Mazda , Suzuki, KIA, Hyundai, както и произведените в България автомобили на Great Wall.

Официалният застраховател на Grand Auto 2014 е ЗАД Армеец, а официален лизингодател е УниКредит Лизинг. Входът на изложението е безплатен за всички посетители на Grand Mall.  Grand Auto ще продължи до 5 октомври.