Условни присъди за сестри - джебчийки
Условни присъди за сестри - джебчийки / netinfo
2 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок постанови Варненският районен съд за 41-годишния Неджиб Мехмед. Той бе осъден по реда на съкратеното съдебно следствие за извършен от него грабеж. На 27 юни тази година, връщайки се от дискотека и след употреба на алкохол, Неджиб Мехмед нападнал 21-годишен младеж от Търново. След заплахи със сила отнел от младежа чантичка с 80 лева, мобилен телефон и сребърни накити на обща стойност 370 лева.

Две сестри на 16 и 18 години получиха условни присъди от Варненския районен съд за извършена от тях джебчийска кражба в съучастие. По 1 година лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок получиха Стефка и Желязка Колеви затова, че на 29 юли в центъра на Варна отнели пари от дамската чанта на руска туристка. Кражбата станала пред павилион за продажба на сладолед. В момент, когато две руски туристки плащали закупената от тях стока, група от 4 момичета приближили, като едното от тях бръкнало в страничен джоб на дамска чанта и грабнало от там банкноти от 100 лева и 100 евро.

Деянието било забелязано от едната рускиня, която успяла да задържи непълнолетната джебчийка. Междувременно обаче парите били предадени незабелязано на сестрата на извършителката, а останалите 2 момичета се измъкнали. Пристигнали цивилни полицаи и едва тогава 18-годишната Желязка Колева хвърлила на земята чуждите пари. В съдебна зала двете сестри признаха че са взели парите, но отричат между тях да е имало сговор или участие на други лица.